Un benefici no econòmic

Bon dia i bon dimarts!
Avui el post no serà molt normal però em ve de gust compartir-ho i saber que en penseu. Ahir vaig anar a un taller de turisme organitzat per la cambra de comerç de Barcelona i com sempre no et deixen indiferent. Així doncs porto des d’ahir que vaig sortir donant voltes a les coses.
Fent un resum ràpid, parlàvem de webs i xarxes socials per empreses i on deixaven clar que si les accions comunicatives no es convertien en diners, no calia fer-ho. Ens deien: per què ho feu si no es transforma en una compra? Si no és facturació a final d’any, de què serveix? I clar, aquesta noia tenia tota la raó!
Cal Carter és una empresa, per tant el què compte és la facturació a final d’any. Cal Carter és una empresa amb més de 25 treballadors, amb més de 50 anys d’història i amb un creixement anual d’un 10% els últims 8 anys, i podria donar més informació empresarial, però irrellevant en aquest post.
Així que la noia del taller de turisme va analitzar la nostra feina i clar, va veure clarament que no tot era rentable i així ho va transmetre. Aquell moment, imagineu, amb tothom mirant (gent del sector) i que em va venir de cop. No vaig saber contestar! Jo que sempre tinc una resposta per tot 🙂 . Fins i tot, em vaig sentir com si a casa no sabéssim fer la nostra feina.
Ara bé, no crec que ens hàgim equivocat, crec que hem fet una bona feina. I no és que aquella noia no tingués la raó, la tenia tota absolutament. Només és que parlàvem idiomes diferents. Avui sé la resposta, no trèiem benefici de tot perquè moltes coses les fem per amor. Per amor el poble, per amor a la terra, per amor a les persones que formen Cal Carter (treballadors i clients), per amor a la professió i per amor a les coses ben fetes; i l’amor no tens un benefici numèric, l’amor se sent.
Potser no som el millor model de negoci per fer-se ric, però nosaltres no només busquem guany econòmic, que també (d’alguna cosa hem de viure).
Gràcies a tots pels que compartiu aquest amor amb nosaltres, sense vosaltres no tindria sentit.

Amor per les persones

Amor per la nostra feina

Amor per la nostra terra

Amor per les persones

Amor pel nostre poble

13 pensaments a “Un benefici no econòmic

 1. Ho comparteixo totalment d’acord amb tù!
  A mi em passa el mateix hi ha gent
  De negocis que no ho entendrà mai ,doncs avegades no sempre és parla el mateix idioma de l’amor a la feina el disfrutar del que fem i l’il.lusio del crear .

  • Bon dia Sussi! primer gràcies per deixar el teu comentari, ho valoro molt, ja que ser que costa molt escriure! 🙂
   A casa ens han ensenyat a fer les coses amb el cor, i no només pensant amb la butxaca. Suposu que si en un nen li preguntes que vol ser no et respondrà mai vull una nómina de tants diners. Espero que aquest món hi hagi molta gent com tú!
   Una abraçada

 2. Totalment d’acord, em passa el mateix amb el meu negoci, i sovint em pregunto si ho estic fent bé, però la felicitat i el que m’omple fer el què faig cada dia no té preu i realment mai he sigut tant feliç com ara.
  Tot és respectuós, crec que són diferents maneres de viure i portar negocis, totes són vàlides.
  Seguiu així, crec que al món fa falta més gent com vosaltres!!!

  • Bon dia Maria! Agraeixo moltíssim el teu comentari!
   Aquesta pregunta que et fas jo també la he fet mil vegades. Et sents que vas contrecorrent del món.
   Són maneres de viure i cada persona ha d’escollir la seva!
   Moltes gràcies pel raonament i tant respectuos!
   Una abraçada

 3. Berta, afortunadament, els contables no són els que han de portar els negocis. Reduir-ho tot a la rendabilitat econòmica directa és equivocar-se del tot ! Si aixó és el que va dir, es va lluïr.

  • Bon dia Vicenç,
   primer de tot agrair el teu comentari! aquesta noia ens va comentar que no perdessim el temps amb xarxes socials. Només en el cas que es convertis en compra. Té raó que avui en dia s’ha posat com una pressió que totes les empreses han de ser actius a internet hi ha gent que no li és rentable.
   Moltes gràcies tiet!

 4. Genial!!! I tant que no us heu equivocat!
  Parlàvem de “conversió”, que és més gros que “diners”, i això inclou ROI (Retorn de la Inversió) però també ROE (Retorn de l’Emoció).
  Tot ha d’anar de la mà.
  En definitiva: si el que voleu donar és amor, segurament en donareu més amb un esdeveniment presencial que via xarxes 😉 És aquí on posava l’accent, en la forma, no en el fons
  Aquí ho explico millor https://www.youtube.com/watch?v=45GTZHA4Mvc i també en tota la nostra filosofia: http://www.llibreworkinghappy.com

  Una abraçada i un plaer!

  • Moltes gràcies Txell! sempre va bé que algu et fagi plantejar el que fas. Em va agradar molt assistir i recordar el per què a casa fem les coses com les fem.
   He mirat el vídeo de youtube i és molt interessant.
   Felicitats per la feina.

 5. Jo també vaig sortir amb una estranya sensació d’aquell taller. I em plantejava si realment serveixen de res les xarxes, però després de llegir-te, els teus arguments m’han donat esperança i potser sí que el contacte amb els clients és molt important.

  Molt bona feina !

  • Bon dia Jordi!
   Moltes gràcies pel comentari! ens va tocar el rebre dilluns… hahaha
   La Txell tenia raó en que tothom no és necessari que utilitzi totes les xarxes socials, jo per exemple a twitter no sóc gaire usuari, ja que no tinc feedback.
   Encanvi en altres xarxes socials com el facebook o l’instagram arriben els meus clients. Tot i que ella va pensar que tenia un mal rendiement de les xarxes, ja que no em doneven un benefici directe. Amb això no hi estic gens d’acord, ja que mimar els meus clients, la meva gent i la meva terra va per sobre del meu benefici económic.
   Una abraçada i a treballar 😉

   • Ull amb aquestes afirmacions:

    1) Amb l’estratègia actual no esteu arribant al client ideal actual de l’establiment
    2) Esteu obtenint resultats (el carinyo que tu dius) no amb el Facebook d’empresa, sinó amb un Facebook privat que no compleix la llei de protecció de dades.

    Cal ser curós: una cosa és opinió i l’altra ciència. Jo no opino sobre plats, o de medicina, que no és el meu fort 😉

 6. Lo vostre és vocacional i ho porteu en el vostre ADN .Els valors que us mouen no són els diners sinó que això és una conseqüència de tot el carinyo que hi poseu cada dia per oferir el millor de tots vosaltres.Continueu així …és la clau de l’exit!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *